Ce au însemnat anii '80 pentru tine?

Ce puteam face noi, copiii, în acele vremuri? Cum ne petreceam timpul? Fără telefonie mobilă (nici măcar pager!?), fără tablete, fără online gaming, fără hoverboard....Pare să fi fost complet boring... Sau, poate nu? Poate, în loc să ne trimitem emoticoane, aveam vechiul obicei să ne salutăm și să vorbim unii cu alții. Ne știam fețele, că ne uitam unii la alții când ne întâlneam, nu aveam nevoie de pagină de profil. Ne informam și noi, cum puteam, din cărți. Ne jucam, râdeam, ne certam, ne împăcam. 

Poate merită să ne mai uităm puțin în spate, să mai salvăm din ce era bun la vremea noastră și să nu aruncăm totul în...recycle bin.  

O carte pentru copiii anilor 80. Îți urez lectură plăcută!

Faces & Books

This is your starter site, a single page online storefront. All of the images and text on this page can be changed to personalize the site for brand and to communicate your unique story to your customers.

„M-am regasit in majoritatea povestilor si am retrait momente din perioada aia ... incredibil, parca e in alta viata. Chiar e in alta viata. Atmosfera de la scoala, jucatul singur in casa (soldatei ,indieni si improvizatul scenariilor si al accesoriilor cu diverse de prin casa:) ), bucuria cand cineva primea ceva mai smecher de pe afara...Si apoi, libertatea si, pana la urma siguranta pe care o aveam ca si copii, cu umblatul pe strazi, descurcatul in diverse situatii, desi aparent lasati de izbeliste de parinti, dar totusi eram intr-o libertate controlata ...

Ah, si imi mai place ca e scrisa din perspectiva copiluluide atunci si nu ca amintiri melancolice ale adultului de acum ;)

Mihai D
Bucuresti, 40+ ani

Există ceva prețios dincolo de greutățile vremurilor, oricăror vremuri: copilăria, și de multe ori și dincolo de ea, tinerețea.

Nu pot să nu recunosc că autorul a reușit exact ce și-a propus. Să mă întâlnesc cu flacăra propriilor amintiri, să caut cu mintea in sertarele trecutului și să regăsesc coperțile groase ale clasorului meu albastru cu timbre și șervețele de colecție, să retrăiesc emoția drumului până la pârtie, interminabile întreceri fotbalistice la bara bătătorului din incintă, poznele din tabere și încercarea eșuată de a deveni Lăcătuș sau Hagi la un club de fotbal, cazemate și bulgăreli sau interminabile cozi pentru mâncare.

Nu, evident că retrospectiv nu a fost prea bine în Romania anilor 80, dar anumite momente, obiecte, ritualuri sau suflete nu ne-au părăsit niciodată amintirea și fac ca acele timpuri să dăinuie într-o fericire interioară. 

Radu B
Brașov, 40+ ani

Despre carte & autor

Cosmin

De ce oare aș scrie eu o carte de beletristică? :) Poate aș fi avut mai mult succes comercial cu ceva legat de marketing sau sport...

Doar că scopul acestei „aventuri” nu este un succes comercial (da, aroganță non-capitalistă). Redesenările impuse de contextul social din 2020 m-au împins spre demararea și, pe alocuri, finalizarea unor proiecte mai vechi (ce bine că nu a mai trebuit să aștept până la pensie!). Acesta e unul dintre ele. Live! 

Sunt multe de spus despre carte. Am adunat deja câteva întrebări. În măsura în care vor mai apărea, voi face o secțiune FAQ, în care voi aduce unele clarificări.

Nu mai detaliez aici despre mine. Cine e interesat, poate găsi câteva info pe linkul:  http://www.cosmin.quantix.ro/category/about-me/

În rest, mulțumesc celor care au citit sau vor citi cartea, apreciez feedbackul vostru și vă urez spor la lectură!